Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Viceministrul Ion Parea a întreprins o vizită de lucru în Republica Belarus5 iulie 2017

În perioada 27-28 iunie 2017, Ion Parea, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a întreprins o vizită de lucru în Republica Belarus, unde a participat la mai multe acțiuni dedicate împlinirii a 80 de ani de la fondarea „Inspectoratului de Stat pentru testarea și protecția soiurilor de plante din Belarus” și anume: „Conferința internațională științifico-practică” și „Ziua câmpului” la Stațiunea de testare din or. Nesvij.

La evenimentele sus menționate au participat înalți oficiali și experți atât din statele membre CSI cât și cele din Uniunea Europeană, unde a fost prezentată activitatea de stat a testării soiurilor noi de selecție belarusă și internațională, tehnică de specialitate de dimensiuni mici etc.

Totodată, la 28 iunie 2017 viceministrul  a avut o întrevedere bilaterală cu V. Gracun, viceministru al Agriculturii și Alimentației al Republicii Belarus, în cadrul căreia a fost finalizat și semnat Protocolul primei ședințe a grupului de lucru moldo-belorus, privind cooperarea în domeniul agriculturii. Protocolul menționat încadrează acțiuni concrete în majoritatea domeniilor agriculturii, în vederea sporirii volumului de export și preluarea reciprocă a bunelor practici.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media