Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Specialiștii ministerului au prezentat suprafețele semănate cu culturi cerealiere de grupa I, culturi leguminoase și rapiță



6 iulie 2017

La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare s-a desfăşurat ședința de lucru cu participarea producătorilor de culturi cerealiere și leguminoase, precum și reprezentanți ai depozitelor cerealiere din Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de către Direcția politici de producție, procesare și reglementări de calitate a produselor vegetale din cadrul Ministerului și moderată de Ion Parea, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

În cadrul ședinței, specialiștii ministerului au adus la cunoștință celor prezenți informații despre suprafețele semănate cu culturi cerealiere de grupa I, culturi leguminoase și rapiță. Totodată, au făcut referință la prognozele de recoltă din anul curent comparativ cu anul trecut și cu media multianuală a ultimilor cinci ani, precum și asigurarea securității alimentare a populației din recolta estimată.

În aceiași ordine de idei, în discuție au fost puse subiecte cu privire la inițierea campaniei de recoltare, posibilitățile de depozitare a producției, precum și nivelul prețurilor de achiziție a cerealelor.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media