Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Vizită de lucru la Glodeni5 iunie 2017

La 2 iunie curent, reprezentantul Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Simion Guşanu, Şef al Serviciului dezvoltare tehnologică a efectuat o vizită de lucru la Direcţia raională agricultură şi alimentaţie Glodeni, în conformitate cu Ordinul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare nr. 37 din 01.03.17. La eveniment au participat: producători agricoli şi reprezentanţii direcţiei raionale agricultură şi alimentaţie Glodeni.

În cadrul discuţiilor au fost evidenţiate problemele din teritoriu cu care se confruntă producătorii agricoli şi au fost luate la control întru examinare şi soluţionarea acestora conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Totodată, au fost puse în evidenţă politicile ministerului pentru anii 2017-2020, care urmează a fi implementate cu suportul direcţiei agricole, pentru a obţine indicatorii stabiliţii în planul de acţiuni.  

Tot în cadrul acestei deplasării a avut loc întâlnirea cu vice-preşedintele raionului Glodeni, Veaceslav Boubătrîn. În cadrul acesteia s-a fost efectuat sumarul discuţiilor purtate cu producătorii agricoli şi reprezentanţii direcţiei agricultură.

La finalul dialogului s-a efectuat o deplasare în teren, la câmpurile gospodăriilor: SRL „Plantago”, or. Glodeni, SRL „Bogalicon”, s. Hîjdieni şi SRL „Princera”, Iabloana. S-a constatat că majoritatea culturilor sunt într-o stare foarte bună, datorită faptului că a fost respectată tehnologia de creştere, chiar dacă cantitatea de precipitaţii nu a fost cea necesară.

În concluzie, se menţionează că dezvoltarea întreprinderilor agricole şi creşterea culturilor agricole după tehnologii moderne se datorează suportului acordat de stat prin intermediul subvenţiilor, fapt menţionat de direcţia agricolă.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media