Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Ședință de lucru cu privire la prestarea serviciilor de consultanță și formare24 iulie 2017

Vineri, 21 iulie 2017, a avut loc ședința de lucru cu privire la prestarea serviciilor de consultanță și formare în cadrul Măsurii 5 din Regulamentul privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ai Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură  și ai Companiilor de consultanță recunoscute de către MAIA, în vederea prestării serviciilor de consultanță și formare.

Ședința a fost organizată în scopul explicării unor neclarități invocate de companiile de consultanță în vederea implementării măsurii 5 din Regulament.  Iurie Ușurelu, viceministru al MAIA și Nicolae Ciubuc, director AIPA, au dat explicații detaliate la întrebările prestatorilor de servicii. Întrucât necesitatea instruirilor producătorilor agricoli este o necesitate de dezvoltare profesională și de acumulare a cunoștințelor necesare pentru a dezvolta o agricultură performantă, s-a atras atenția asupra calității serviciilor prestate.

Instituțiile de formare vor fi responsabile de buna desfășurare a cursurilor de instruire în vederea eliberării certificatelor ce atestă instruirea producătorilor agricoli, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.