Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Cei mai buni antreprenori din Hîncești au fost premiați12 iunie 2017

Viceministrul agriculturii Iurie Ușurelu a participat vineri, 9 iunie 2017, la cea de-a XI-a ediție a Concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii în raionul Hîncești”. Evenimentul a fost organizat de către Direcția Economie și Cooperare Transfrontalieră, Consiliul raional Hîncești, în incinta Complexului muzeistico-turistic „Manuc - Bey” din or. Hînceşti.

Concursul a fost lansat la sfârșitul lunii martie, iar timp de două luni antreprenorii din raion au avut oportunitatea să se înregistreze în cursa pentru a obține titlul „Antreprenorul Anului 2016”.

Conform rezultatelor evaluării, 17 agenți economici au fost premiați pentru rezultatele activității economice de către organizatori și sponsorii evenimentului.

Premiul mare cu nominația de „Antreprenorul Anului – 2016” a fost obținut de Vasile Gajiu, conducătorul SRL „Crist-Valg”, care are în palmaresul său mai multe ramuri de activitate: exportul produselor cerealiere, cultura cerealelor inclusiv producerea semințelor, servicii pentru agricultură, importul și comercializarea preparatelor chimice și biologice pentru protecția plantelor, comerțul cu ridicata a cerealelor și a semințelor, comerțul cu amănuntul al produselor alimentare și nealimentare, a materialelor de construcție, fabricarea pâinii și a produselor de patiserie și cofetărie, fabricarea produselor de morărit,  mijloace de transport pentru mărfuri, precum și alte activități. În mediu, în tot complexul de activități, sunt antrenați 105 angajați.

Scopul principal al concursului este susținerea, motivarea și promovarea antreprenorilor care activeaza în raionul Hîncești.  

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media