Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

A fost publicat Regulamentul privind modul de acordare a suportului financiar producătorilor agricoli în scopul diminuării consecinţelor îngheţurilor târzii din primăvara anului 201612 mai 2017

Azi, 12 mai a fost publicat în Monitorul Oficial  nr. 149-154, art. 368. Astfel, conform Hotărârii de Guvern nr. 290 din 5 aprilie 2017, intră în vigoare Regulamentul privind modul de acordare a suportului financiar producătorilor agricoli, în scopul diminuării consecinţelor îngheţurilor târzii din primăvara anului 2016.

Anterior autoritățile locale de nivelul I și II din raioanele afectate au fost informate despre prevederile regulamentului, iar persoanele responsabile din câteva raioane au participat la seminarele instructive organizate în comun de Ministerul Agriculturii și AIPA.

Colaboratorii Direcţiei politici de producţie, procesare şi reglementări de calitate a produselor vegetale, autoritățile locale din raioane și responsabilii din primării continuă activitățile pentru executarea prevederilor regulamentului și pregătirea dosarelor pentru acordarea suportului financiar în timp cât mai restrâns.

Atât regulamentul menționat, Raportul Generalizator, cât și alte informații necesare pot fi descărcate de pe pagina web a ministerului.
        

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media