Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

Invitație de presă. Atelier de lucru „Accesul la finanțe în sectorul agricol”19 iulie 2017

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare invită reprezentanții mass-mediei la atelierul de lucru „Accesul la finanțe în sectorul agricol”, organizat cu suportul proiectului „Asistență Tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: Program European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD)”, finanțat de Uniunea Europeană.

Evenimentul va avea loc la 20 iulie, ora 9:30, sala de conferințe, etajul I, în incinta Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

În cadrul atelierului de lucru vor fi prezentate concluziile studiului „Accesul la finanțe în sectorul agricol”, precum și instrumentele financiare ce pot contribui la dezvoltarea ulterioară a activităților agricole ale fermierilor și creșterea afacerilor agro-alimentare. Totodată, Samuil Shiderov, expertul internațional privind instituțiile de garantare va prezenta concluziile studiului de fezabilitate privind crearea „Fondului de Garantare pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală”. Mai mult, reprezentanții principalelor bănci și asociațiilor de fermieri își vor expune poziția/opinia la tematica dată.

Cuvântul de salut va fi oferit de viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Ușurelu și de către șeful Secției Operațiuni a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Aneil Singh.

Anexă: Agenda evenimentului (1 pagină).

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media