Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

În vizită la Mezellini - unul dintre liderii pieței de produse din carne și mezeluri din Moldova26 iulie 2017

La 24 iulie 2017, Iurie Ușurelu, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare și Tatiana Nistorică, șefa direcției politici de producție, procesare și reglementări de calitate a produselor animale din cadrul ministerului au întreprins o vizită de studiu la Combinatul de carne „Mezellini” din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

Viorel Cosniceanu, directorul Combinatului a relatat despre istoricul brandului „Mezellini” precum și despre portofoliul de produse. Nașterea brandului startează în 2006. În evoluția acestor 11 ani de activitate, societatea a lansat pe piață brandurile Mezellini (segment premium), Zi de Zi (segment medium), Classic (segment econom) și, recent, la finele anului 2016 a lansat brandul Delicarne (segmentul super premium), care se caracterizează prin prezența SKU de salamuri crud zvîntate „a la Italia” pentru a oferi consumatorului din Moldova produse de calitate europeană la prețuri accesibile.

În cadrul companiei activează circa 300 de persoane. Organigrama acesteia însumează 6 departamente (dezvoltare, producere, financiar, comercial, administrativ și tehnic) și 18 secții cu direcții clare și scopuri bine determinate.

„Mezellini” este unul dintre liderii pieței de produse din carne și mezeluri din Republica Moldova, fiind totodată membru al Patronatului Industriei Prelucrătoare de Carne. De la bun început a surprins prin calitatea produselor, prin implementarea continuă a tehnologiilor de ultimă generație, dar și prin extinderea treptată a capacităţii de producţie și a portofoliului de produse, raportându-le la cerințele pieței.

Viceministrul Iurie Ușurelu a vizitat întreprinderea, a cunoscut angajații și a apreciat înalt gustul produselor marca „Mezellini”. Fabrica are o productivitate estimată la 1500 tone de produse finit pe lună, iar la ziua de azi se procesează circa 4000 tone de carne anual, din care 70%  reprezintă materia primă autohtonă.

Direcțiile de dezvoltare a întreprinderii sunt: carne proaspătă, producerea salamurilor, semipreparate din carne, inclusiv colțunași cu carne, conserve din carne, sosuri de tomate și maioneză.

Pentru viitorul apropiat este planificată extinderea combinatului „Mezellini”, majorarea gamei de producție și cucerirea unor noi piețe de desfacere.  

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media