Centrul Informațional Agricol +373 22 50 20 20
Linia anticorupție +373 22 23 23 94

pentru aprobarea Programului de supraveghere, control şi eradicare a rabiei la vulpi în Republica Moldova



Anunț
privind organizarea consultării publice a proiectului Hotărîrii Guvernului pentru aprobarea programului de supraveghere, control şi eradicare a rabiei la vulpi în Republica Moldova
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare inițiază, începînd cu data de 22.05.2015, consultarea publică a proiectului Hotărîrii Guvernului pentru aprobarea programului de supraveghere, control şi eradicare a rabiei la vulpi în Republica Moldova.
Scopul proiectului este aprobarea programului de supraveghere, control şi eradicare a rabiei la vulpi în Republica Moldova.
Necesitatea elaborării și adoptării proiectului de hotărîre constă în facilitarea implementării programelor de monitorizare, control și eradicare a rabiei la vulpi începând cu anul 2016 pe teritoriul Republicii Moldova.
Prevederile de bază ale proiectului sînt supravegherea, controlul și eradicarea rabiei la vulpe în Republica Moldova.
Beneficiarii proiectului de hotărîre este societatea civilă.
Rezultatele scontate ca urmare a implimentării proiectului de hotărîre supuse consultării publice vor fi realizarea eficientă a Programului care va diminua riscul răspândirii rabiei la populaţia de animale receptive, domestice şi sălbatice, eliminând pericolul transmiterii rabiei la om şi permiţând astfel ţării noastre să obţină statutul de ţară liberă de rabie.
Impactul estimat al proiectului constă în diminuarea  riscul răspândirii rabiei la populaţia de animale receptive, domestice şi sălbatice, eliminând pericolul transmiterii rabiei la om.
 Proiectul de hotărîre este elaborat în conformitate cu Legea nr. 317 din 18.07.2003 privind actele normative ale Guvernului și ale altor autorități ale administrației publice centrale și locale, prevederile corespondente ale legislației comunitare prevăzute în Decizia 2000/258/CE a Consiliului din 20 martie 2000 privind desemnarea unui institut specific responsabil cu stabilirea criteriilor necesare pentru standardizarea testelor serologice de control al eficacităţii vaccinurilor antirabice şi Decizia 94/275/CE a Comisiei din 18 aprilie 1994 privind recunoaşterea vaccinurilor antirabice;
Recomandările pe marginea proiectului de lege, pot fi expediate pînă la data de 22.06.2015, în adresa dl. Enciu Valeriu (valeriu.enciu@maia.gov.md),  drei Meleșco Sofia (sofia.melesco@maia.gov.md), sau în adresa Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, MD-2004, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare,162.
Proiectul proiectului Hotărîrii Guvernului pentru aprobarea programului de supraveghere, control şi eradicare a rabiei la vulpi în Republica Moldova şi nota informativă sînt disponibile pe pagina web oficială a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare: www. maia.gov.md, la compartimentul ”Transparență decizională”, rubrica ”Proiecte în discuție”, sau la sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, situat pe adresa mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare,162.

 

Proiect

Nota de fundament

 

Responsabil: Enciu Valeriu - 022210062, Melesco Sofia - 022210238